خط تولید چیپس سیب زمینی

چیپس سیب زمینی

دستگاه های مورد استفاده در خط بسته بندی چیپس سیب زمینی:

  1. دستگاه خاک‌گیر یا سورتینگ
  2. بالابر مودولار
  3. دستگاه پوست‌گیر سیب‌زمینی
  4. نوار نقاله بازبینی
  5. اسلایسر تناژ
  6. وان استیل
  7. بلانچر آب سرد
  8. بلانچر آب گرم
  9. دستگاه فر پخت
  10. دستگاه روغن گیر
  11. دستگاه طعم زن
  12. بالابر z
  13. دستگاه بسته‌بندی توزین دار

در این مقاله قصد داریم دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی را برای شما معرفی کنیم.

 

۱٫دستگاه خاک‌گیر یا سورتینگ، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

دستگاه خاک گیر یا سورتینگ جهت رفع آلودگی و خاک اضافی سیب زمینی می باشد.

سیب‌زمینی ها با گونی وارد کارخانه شده شده و روی الک دستگاه خاک‌گیر یا سورتینگ ریخته می‌شود.

دستگاه خاک‌گیر مجهز به یک الک است که خاک ،کلوخ و مواد خارجی را از بدنه سیب‌زمینی جدا می‌کند.

البته قابل به ذکر است که جنس بدنه دستگاه سورتینگ از آهن است.

امروزه وجود این تکنولوژی در کارخانه تولید چیپس جزو واجبات است.

در قدیم بیشتر کارها به روش سنتی انجام می شد.

اما امروزه دیگر نیازی به صرف وقت و هزینه های زیادی نیست و در دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی وجود دستگاه سورتینگ الزامی است.

۲٫بالابر مودولار، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

در این مرحله سیب‌زمینی های خاک‌گیری شده توسط بالابر مودولار به مخزن دستگاه پوست‌گیر سیب‌زمینی منتقل می‌شود.

 

۳٫دستگاه پوست‌گیر سیب‌زمینی، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی :

پوست گیر سیب زمینی یکی از دستگاه های پر کاربرد خط تولید چیپس سیب زمینی میباشد.

همانطور که می دانید پوست گیری سیب زمینی به صورت دستی کاری مشقت بار و وقت گیر است.

همچنین برای گرفتن پوست سیب زمینی در حجم بالا نیاز به نیروی کار زیادی داریم.

اما با وجود دستگاه پوست گیر سیب زمینی دیگر نیاز به نیروی کار زیادی نیست و در کوتاه ترین زمان ممکن کار پوست گیری سیب زمینی ها انجام می شود.

نکته:زمان پوست‌گیری سیب‌زمینی بستگی به نوع سیب‌زمینی دارد.به‌طور مثال سیب‌زمینی‌های پوست نازک در زمان کمتری کوتاه‌تری پوست‌گیری می‌شوند.

میزان آلودگی یا فرورفتگی‌های بدنه سیب‌زمینی هم در مدت‌زمان پوست‌گیری تاثیرگذار است.

 

۴-نوار نقاله بازبینی، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

بعد از اینکه کار پوست گیری سیب‌زمینی‌ها انجام شد، سیب زمینی ها بر روی نوار نقاله بازبینی قرار می‌گیرند.

سیب‌زمینی‌ها قرارگرفته بر روی این نوار نقاله توسط چند اپراتور و به‌صورت چشمی بازبینی می‌شوند.

در این مرحله قسمت‌هایی از سیب‌زمینی که پوست‌گیری نشده‌اند(گودی‌ها و چشم‌های سیب‌زمینی) به‌صورت دستی پوست‌گیری می‌شوند.

در این مرحله سیب‌زمینی کاملاً پاک‌شده به مرحله بعدی خط تولید منتقل می‌شوند.

 

۵-اسلایسر تناژ، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

اسلایسر تناژ مخصوص اسلایس  سیب‌زمینی و پیاز است.

این اسلایسر مجهز به چندین نوع تیغه بوده که بسته به نیاز تولیدکننده سیب‌زمینی را به اشکال مختلف خلال یا ورقه می‌کند.

۶-وان استیل، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

اگر سیب‌زمینی‌های اسلایس شده در معرض هوا قرار بگیرند تغییر رنگ داده و سیاه می‌شوند.

برای جلوگیری از سیاه شدن ،سیب‌زمینی را داخل وان استیل پر از آب قرار می‌دهند.

در داخل وان استیل چند سبد قرار می‌گیرد که تکه‌های سیب‌زمینی را در آب غوطه‌ور نگاه می‌دارد.

 

۷-بلانچر آب سرد، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

همانطور که میدانید بدنه سیب‌زمینی اسلایس شده آغشته به نشاسته است .

اگر این نشاسته از بدنه پاک نشود در حجم بالای تولید خواهد سوخت و رنگ و ظاهر محصول را تغییر می‌دهد.

دستگاه بلانچر آب سرد مجهز به یک وان و یک آبکش استوانه‌ای باقابلیت چرخش است.

این آبکش در آب غوطه‌ور‌است.

هنگامی که اسلایس های سیب زمینی با آب سرد برخورد می کنند،به بدنه سیب‌زمینی ها شک وارد می شود.

این شک وارده سیب‌زمینی را نشاسته گیری می‌کند.

پس از نشاسته گیری مخزن داخلی بلانچر متوقف‌شده و محصول به مرحله بعدی(بلانچر دوم )منتقل می‌شود.

 

۸-بلانچر آب گرم، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

مکانیسم بلانچر آب سرد و گرم شبیه به هم است.

البته بلانچر آب گرم مجهز به یک هیتر گرم‌کننده آب است.

در مرحله قبل سیب‌زمینی های اسلایس شده با آب سرد نشاسته گیری شدند.

این برخورد با آب سرد باعث شده سیب زمینی ها خشک و شکننده شوند.

همین امر باعث می شود که سیب زمینی ها هنگان سرخ شدن  تکه‌تکه شوند.

بلانچر دوم بدنه سیب‌زمینی اسلایس شده را انعطاف‌پذیر می‌کند.

 

۹-دستگاه فر پخت، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

می‌توان گفت دستگاه فر پخت مهم‌ترین دستگاه خط تولید چیپس سیب‌زمینی است.

این دستگاه در هر ساعت توان تولید ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم چیپس سیب‌زمینی را دارد.

در صورت نیاز برای افزایش تولید ۲ برابری چیپس سیب‌زمینی می‌توان از دو فر پخت استفاده کرد.

پس از سرخ شدن و آماده شدن چیپس های سیب زمینی آشپز محصول را به نوار نقاله دستگاه هدایت کرده تا به مرحله بعدی منتقل شوند.

 

۱۰-دستگاه روغن گیر، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

همانطور که از اسمش پیداست در این مرحله چیپس های سرخ شده باید روغن گیری شوند.

روغن اضافه باقیمانده بر روی چیپس باعث کاهش عمر مفید محصول می‌شود.

درنتیجه این روغن اضافه حتماً باید جداسازی شود.

این کار یعنی روغن گیری محصول با دستگاه روغن گیر انجام می شود.

۱۱-دستگاه طعم زن، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

بعد از خروج چیپس سیب‌زمینی از مخزن دستگاه روغن گیر،بدنه چیپس هنوز گرم بوده و تا حدی روغنی است.

این قابلیت باعث جذب بهتر انواع مواد طعم‌دهنده (نمک،فلفل،…)می‌شود.

این مرحله بهترین مرحله برای افزودن انواع طعم زن به بدنه چیپس است.

 

۱۲-بالابر z، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

در این مرحله چیپس سیب‌زمینی آماده از طریق بالابر z به مخزن دستگاه بسته‌بندی منتقل می‌شود.

این بالابر مجهز به یک ویبراتور است که به‌آرامی چیپس را به کاسه‌های بالابر منتقل می‌کند.

 

۱۳- دستگاه بسته‌بندی توزین دار، دستگاه بسته بندی چیپس سیب زمینی:

در صنعت بسته بندی تکنیک های مختلفی برای وزن کردن محصولات توسط دستگاه وجود دارد که یکی از دقیق ترین و پرکاربرد ترین آنها سیستم توزین است .

منظور از توزین همان مکانیزم وزنی می باشد که ترازوهای بسیار دقیق و حساسی هستند که در قسمت بالای دستگاه قرار می گیرند و با کمترین تلورانس وزنی (خطا) محصول شما را وزن کرده و بسته بندی می کند .

سه نوع دستگاه بسته بندی توزین دار وجود دارد، که عبارتند از:
  • دستگاه بسته‌بندی ۲ توزین:

این دستگاه مجهز به دو کاپِ و لودسل است.این دستگاه کاملاً اتوماتیک بوده و برای بسته‌بندی نیاز به نیروی انسانی ندارد.

  • دستگاه بسته‌بندی ۴ توزین:

سیستم کار این دستگاه دقیقاً همانند دستگاه بسته‌بندی دو توزین است.البته این دستگاه سرعت دو برابری نسبت به نمونه دو توزین دارد.

  • دستگاه بسته‌بندی ۶ توزین:

این دستگاه هم همانند نمونه ۲ توزین و ۴ توزین عمل می‌کند .تنها تفاوت در ظرفیت و سرعت تولید است.دستگاه بسته‌بندی ۶ توزین ۳ برابر نمونه دو توزین و ۱/۵ برابر نمونه ۴ توزین سرعت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.