انواع بسته بندی

هدف از بسته بندی کردن اين است که هم زمان نگهداري آنها افزايش يابد و هم بطور کلي از خطر عوامل فساد دروني و بيرونی حفظ شود.

توضیح انواع بسته بندی

هدف از بسته بندی کردن اين است که هم زمان نگهداري آنها افزايش يابد و هم بطور کلي از خطر عوامل فساد دروني و بيرونی حفظ شود.

همچنين حمل و نقل مواد غذائي بهتر و آسانتر انجام گردد.

بسته بندی کالاهاي خارجي غير نفتي، چنان جدي و مسئله ساز است که مي بايد دولت به عنوان گامي در راه توسعه صادرات تسهيلاتي براي وارد کردن دستگاه هاي جديد بسته بندي و مواد لازم فراهم آورد و امکاناتي کافي در اختيار شرکتهاي صادر کننده قرار دهد.

رکود صنعت بسته بندی در ايران را مي توان ناشي از کمبود و گراني مواد اوليه بسته بندي و وسايل مورد نياز و کافي نبودن آگاهي صادر کنندگان در اين امر دانست.

در اين مقاله با یکی از روش های قدیمی بسته بندي هاي شيشه اي به مزايا و معايب آنها پرداخته مي شود .

همچنين تاريخچه اي مختصر از استفاده از اين مواد در موارد خاص نيز اشاره خواهد گرديد .

بسته بندی عبارت از محافظي است كه سلامت كالاي محتوي خود را پس از توليد تا مرحله ي مصرف حفظ مي نمايد .

از طرفي بسته بندی علاوه بر اين حفاظت ، وظيفه ي ديگري نيز بر عهده دارد و آن شناسايي كالا به خريدار است .

بسته بندی مانند پل ارتباطي ميان خريدار و كالاست كه بوسيله ي چهره ي خود ، به كالايش شخصيت مي دهد .

يكي از روش هاي طبقه بندي بسته بندی ها طبقه بندي آنها بر اساس جنس مواد مصرفي است :

شيشه و ظروف شيشه اي

يکي از قديميترين ظروف بسته بندي مخصوصا در مورد مواد غذايي ظروف شيشه اي مي باشد اعتقاد بر اين است که شيشه گري نوعي از صنعت کوزه گري بوده و قدمت آن به ۷۰۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح بر مي گردد ودر باستان ساخت بطري هاي شيشه اي يک صنعت مهم بشمار مي آمد .

شيشه در رابطه با بسته بندی داراي مزايا و معايب مي باشد که عبارتنداز:

 – شيشه از نظر شيميايي خنثي است به عبارتي آن با ماده محتوي خود هيچگونه واکنشي انجام نمي دهد.

 – طعم و مزه محصول بسته بندی شده در شيشه بدون تغيير حفظ مي شود.

 – شيشه غير قابل نفوذ، فاقد بو و بهداشتي مي باشد.

 – ظروف شيشه از استحکام خوبي بر خورداراست و به اشکال، اندازه ها و رنگهاي مختلف ساخته مي شود.

 – شيشه شفاف بوده و اجازه رؤيت محتوي خود را به خريدار و عرضه آن توسط فروشنده در فروشگاههاي زنجيره اي مي دهد.

معايب شيشه و ظروف شيشه اي

 – شيشه حساس به شوکهاي حرارتي و عوامل خارجي بوده لذا ميزان درصد شکستن شيشه يا ظروف شيشه اي در مقايسه با مواد اوليه بسته بندی ديگر بالاست.

– ظروف شيشه وزن زيادي دارد که باعث افزايش هزينه حمل و نقل آن نسبت به انواع ديگر مواد بسته بندی مي شود.

– اين خطر وجود دارد که در هنگام پر نمودن محصول در ظروف شيشه اي قسمتي از آن، خرده شده به مواد غذايي انتقال يابد.

در حال حاضر ۸۵ درصد از کارخانه هاي نوشابه سازي از بطري شيشه اي و ۱۵ درصد از کنسروهاي توليد شده در جار شيشه اي بسته بندی مي شوند.

جار شيشه اي مانند قوطي فلزي کاملا غير قابل نفوذ به اکسيژن، رطوبت و غيره است، شايان ذکر است که خوردگي در جار شيشه اي به ندرت ايجاد مي شود.

ماشین آلات بسته بندی,دستگاه شیرینک پک,دستگاه کیسه پرکن,نقاله, بالابر,آسیاب صنعتی,قند خردکن,خط تولید چیپس,خشک کن سبزیجات,بسته بندی سبزیجات، میوه، اسلایسر، چای، ادویه جات، حبوبات، نمک، خشکبار، پسته، برنج، شیرینک پک، پوست گیر، آسیاب، کنسروجات، شستشو، پاک کردن، بالابر، چیپس، خشک کن، پرکن، خرد کن، آبگیر، پولیش، نوارنقاله،سرخ کن، بلانچر، قوطی، غلات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.