دستگاه و وان شستشوی کاهو
در این مقاله قصد داریم دستگاه ها و وان هایی که در شستشوی کاهو استفاده می شود را برای شما معرفی کنیم.
در ابتدا لازم به ذکر است که در خط شستشو کاهو حداقل از سه وان برای شستشو محصول استفاده می شود.
البته در موارد خاص و زمانی که آلودگی محصول یشازحد باشد، امکان افزایش تعداد دستگاه های شستشوی کاهو وجود دارد.
دستگاه های شستشوی کاهو عبارتند از:
۱-دستگاه مکانیزه شستشو کاهو (گل گیر):
دستگاه مکانیزه شستشوی کاهو ،دارای یک وان استیل، یک پمپ هوا و یک الکتروموتور است.
عملکرد این دستگاه به گونه ای است که قدرت خود را به بالابر وان شستشو کاهو انتقال می دهد.
کمپرسور باد این دستگاه ،هوا را با فشار وارد آب کرده و با این کار باعث ایجاد حباب در آب می شود..
همزمان پمپ دستگاه، آب درون وان را به گردش درمیاورد.
ایجاد گردش آب همراه با حباب سازی پمپ هوا ،کوچکترین آلودگیها (گلولای و اضافات) را بهراحتی از برگهای کاهو جدا میکند.
۲-دستگاه شستشو کاهو انگل زدا:
همانطور که از اسم این دستگاه پیداست وظیفش از بین بردن آلودگیهای میکربی و انگلی است که با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند.
روش کار این دستگاه شستشو هم مانند دستگاه شستشو گل گیر است.
تنها یک تفاوت بین دستگاه شستشوی انگل زدا با دستگاه گل گیر است و آن استفاده از ماده ضدعفونیکننده و انگل زدا در آب مخزن است.
۳-دستگاه شستشو سبزی سوم:
در این مرحله از شستشوی، برگهای کاهو ها کاملاً شسته شده است.
همچنین باقیمانده مواد شیمیایی ضد عفونی کننده حاصل از وان دوم ،از بدنه کاهو جدا میشوند.
دیگر در این مرحله می توان گفت آلودگیهای کاهو کاملاً از بین رفته و آماده آبکشی هستند.
۴-نوار استیل آبکشی (مرحله پایانی)
بعد از اینکه در مرحله قبل برگ های کاهو ها کاملا از آلودگی زدوده شدند، کاهو ها بر روی نوار استیل آبکشی قرارگرفته و توسط چند دوش آب و بهصورت اتوماتیک آبکشی میشوند.
بعد از گذر از این مرحله، محصول ما فاقد هرگونه آلودگی بوده و آماده آبگیری و بستهبندی میشود.
اجزای دستگاه شستشو کاهو:
- وان استیل
- نوار نقاله
- موتور گیربکس نوار نقاله
- پمپ آب
- کمپرسور باد
۱-وان استیل:
در ابتدا می پردازیم به بدنه این دستگاه، لازم به ذکر است که بدنه این دستگاه تمام استیل بوده و جنس استیل آن از نوع ۳۰۴ مرغوب است.
که در نوع خود بهترین نوع استیل محصوب می شود.
اگر نیاز مشتری اقتضا می کرد که از ورق قدرتمندی در ساخت وان استفاده شود حتما این نیاز مدنظر گرفته می شود و از ورق قدرتمندتری مثل (استیل ۳۱۶) استفاده می شود.
بعد از ساخت وان استیل کلیه قطعات دیگر دستگاه شستشو کاهو بر روی این وان استیل نصب میشود.
۲-نوار نقاله:
در انتهای نوار استیل یک نوار نقاله از نوع مودولار نصبشده است.
هدف از قرار دادن این نقاله در دستگاه شستشو ی کاهو خارج کردن کاهو و سبزی ها از وان شستشو به بیرون دستگاه است.
۳-موتور گیربکس نوار نقاله:
نوار نقاله دستگاه شستشوی کاهو بهوسیله یک موتور گیربکس باقدرت ۱ اسب بخار (۰۰/۷۵ کیلووات) به حرکت درآمده و سبزی شسته شده را بهآرامی از مخزن دستگاه خارج میکند.
۴-پمپ آب:
دستگاه شستشوی کاهو مجهز به یک پمپ آب دو اسب (دو اینچ) است که آب داخل مخزن دستگاه شستشو سبزی را به گردش درمیاورد.
گردش آب باعث می شود تا کیفیت و سرعت شستشو افزایش یابد.
یک نکته خیلی مهم که قابل ذکر است آن هم این است که ورودی پمپ آب چند سانتیمتر از کف وان بالاتر است.
این فاصله از به گردش درآمدن دوباره گل سبزی یا میوه که در کف وان تهنشین شده، جلوگیری میکند.
۵-کمپرسور باد:
دستگاه شستشوی کاهو میتواند به یک کمپرسور باد هم مجهز شود.
توسط این ورودی، باد با فشار به دوش های زیرآب منتقلشده و حباب سازی میکند.
وجود پمپ آب در کنار کمپرسور باد کیفیت شستشو را در بهترین حالت قرار میدهد.
چیده مان ماشین آلات و دستگاه های خط شستشو کاهو:
در ابتدای خط تولید و بسته بندی کاهو و سبزیجات بهتر است کاهوها بررسی شود تا ضایعات سبزی و کاهو، وارد وان شستشو و خط نگردد.
پس از حذف مواد زاید، در انتهای نوار بازدید، کاهو و سبزیجات وارد دستگاه شستشوی می شوند.
در این مرحله عملیات شستشو کاهوها توسط سیستم های هوادهی پر فشار و همچنین سیستم های آب پاش به صورت دوشی و فشاری تکمیل می گردد.
همانطور که متوجه شدید وان اول و دوم بیشتر کار ضدعفونی و گلگیری سبزیجات را انجام می دهند.
بهد از اینکه شستشوی کاهوها در وان های استیل سوم و چهارم کامل شد، وارد وان پنجم می شوند تا از حذف مواد ضدعفونی نیز مطمئن می شویم.
خروجی وان آخر، سبزیجات شسته شده را به دستگاه آبگیر منتقل می کند.
در دستگاه آبگیر آب محصولات گرفته شده و آماده بسته بندی و خورد شدن می شوند.
در این مرحله می توان کاهو ها و سبزیجات را در کیسه های وکیومی با دستگاه وکیوم بسته بندی کرد.