دستگاه شستشوی کاهو
در خط شستشو کاهو از وان های مخصوصی استفاده می شود و حداقل از سه وان برای شستشو محصول استفاده میشود.
در ادامه کاربرد هر وان و مرحله شستشو را توضیح خواهیم داد.
اگر در خط شستشوی کاهو آلودگی در محصولات بیشازحد بود، امکان افزایش تعداد دستگاه شستشوی کاهو وجود دارد.
همچنین امکان افزایش سرعت در خط شستشوی کاهو یا هر نوع میوه و سبزی را متناسب با استانداردهای بالای بهداشتی را می توان فراهم کرد.
اجزای دستگاه در خط شستشو کاهو:
۱-وان استیل:
بدنه این دستگاه تمام استیل بوده و جنس استیل آن از نوع ۳۰۴ مرغوب است.
البته بسته به نیاز مشتری میتوان از ورق قدرتمندتر (استیل ۳۱۶) هم استفاده کرد.
کلیه قطعات دیگر دستگاه شستشو کاهو بر روی این وان استیل نصب میشود.
۲-نوار نقاله:
در انتهای نوار استیل یک نوار نقاله از نوع مودولار نصبشده که وظیفه خارج کردن کاهو و سبزی را از وان شستشو به بیرون دستگاه را دارد.
۳-موتور گیربکس نوار نقاله:
نوار نقاله دستگاه شستشو بهوسیله یک موتور گیربکس باقدرت ۱ اسب بخار (۰۰/۷۵ کیلووات) به حرکت درآمده و سبزی شسته شده را بهآرامی از مخزن دستگاه خارج میکند.
۴-پمپ آب:
این دستگاه مجهز به یک پمپ آب دو اسب (دو اینچ) است که آب داخل مخزن دستگاه شستشو سبزی را به گردش درمیاورد.
گردش آب کیفیت و سرعت شستشو را افزایش میدهد.
نکته: ورودی پمپ آب چند سانتیمتر از کف وان بالاتر است.
این فاصله از به گردش درآمدن دوباره گل سبزی یا میوه که در کف وان تهنشین شده، جلوگیری میکند.
۵-کمپرسور باد:
دستگاه شستشو سبزی میتواند به یک کمپرسور باد هم مجهز شود.
میتوان یک ورودی باد هم در وان دستگاه تعبیه کرد.
توسط این ورودی، باد با فشار به دوش های زیرآب منتقلشده و حباب سازی میکند.
وجود پمپ آب در کنار کمپرسور باد کیفیت شستشو را در بهترین حالت قرار میدهد.
نکته: کلیه قطعات در تماس با آب دستگاه شستشو سبزی، از جنس استیل بوده و با استانداردهای بهداشتی کاملاً تطابق دارند.
چیده مان ماشین آلات و دستگاه های خط شستشو کاهو:
در ابتدای خط تولید و بسته بندی کاهو و سبزیجات بهتر است نوار نقاله و لکه گیری بررسی شود تا ضایعات سبزی و کاهو، وارد وان شستشو و خط نگردد.
جنس نوار بازبینی و لکه گیری، تمام استیل است.
در خط شستشوی کاهو میز های کناری وجود دارد که دارای محفظه تخلیه متصل به کیسه زباله می باشد.
پس از حذف مواد زاید، در انتهای نوار بازدید، کاهو و سبزیجات وارد دستگاه شستشوی می شوند
این دستگاه از پنج وان تمام استیل دارای نوار نقاله تشکیل شده است.
عملیات شستشو توسط سیستم های هوادهی پر فشار و همچنین سیستم های آب پاش به صورت دوشی و فشاری تکمیل می گردد.
وان اول و دوم بیشتر کار ضدعفونی و گلگیری سبزیجات را انجام می دهند.
هنگامی که شستشو در وان های استیل سوم و چهارم کامل گردید، در وان پنجم از حذف مواد ضدعفونی نیز مطمئن می شویم تا در تست کلی فرم و آزمایشات میکروبی مشکل بوجود نیاید.
به همین دلیل در دستگاه شستشوی سبزیجات ازبار میکروبی در ۵ مرحله استفاده می کنیم،
هر چه محصولات از ریشه به سمت ساقه می روند حساسیت کمتر شده تا جایی که در برخی محصولات گلخانه ای و یا میوه ها از سیستم های شستشو به صورت تک وان و یا سه وان استفاده می نماییم.
شایان به ذکر می باشد که فرآیند شستشو، به صورت کاملا مکانیزه و تمام اتوماتیک می باشد.
خروجی وان آخر، سبزیجات شسته شده را به دستگاه آبگیر منتقل می نماید که بر اساس راندمان می توان از نوار نقاله آبگیر با فن های پردور و یا دستگاه آبگیر روتاری اتوماتیک و در نهایت از دستگاه آبگیر نیمه اتوماتیک که با سیستم سانتریفوژی کاربری دارد استفاده نمود.
در این مرحله می توان کاهو ها و سبزیجات را در کیسه های وکیومی با دستگاه وکیوم بسته بندی کرد.
حتی می توان از پلاستیک استفاده کرد که در اینصورت باید از دستگاه دوخت، در بسته بندی استفاده کرد.
در صورت نیاز به خرد کردن کاهو و سبزیجات، بسته به نوع محصول دستگاه خرد کن متناسب با آن را انتخاب می کنیم
برای مثال برای سبزی خورشتی و کوکویی از دستگاه خردکن مخصوص به خود استفاده می کنیم
برای کاهو از اسلایسر نواری اتوماتیک استفاده می نماییم
لازم به ذکر است که در خط سالاد بهتر است دستگاه اسلایسر اتوماتیک ۱۸ یا ۲۰ تیغ قبل از دستگاه شستشو استفاده گردد
با این کار قسمت های داخلی کاهو و کلم و مواد سالاد فصل نیز از شستشوی بهتری برخوردار گردند.
همچنین پس از شستشو و آبگیری کاهو، به بسته بندی با دستگاه سیل وکیوم در ظروف یکبار مصرف نیاز داریم.
در واقع بسته به راندمان می توان از سیل وکیوم کشویی یا سیل وکیوم صفحه گردان و در راندمانهای بالاتر از تری سیلر و فرم فیل سیل(ترموفرمینگ) استفاده نماییم.
مرحله آخر مرحله کارتن گذاری و بسته بندی نهایی با دستگاه شرینک پک می باشد.