دستگاه خشک کن سبزیجات و مهمترين عوامل انتخاب
مهمترين عوامل در انتخاب اوليه دستگاه خشک کن سبزیجات
الف- خواص فيزيكي ماده اي كه بايد روي آن عمليات صورت گيرد
خواص فيزيكي در حالت مرطوب دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی ،خواص فيزيكي در حالت خشك خشک کن صنعتی ، خورندگي ماده خشک کن صنعتی ،سمي بودن ماده خشک کن صنعتی،شعله ورشدن و آتش گيري ماده و قطر ذرات
ب – خواص مربوط به خشك شدن ماده مورد نظر
نوع رطوبت موجود ( رطوبت پيوسته يا بصورت ذرات مرطوب جدا )، ميزان رطوبت ابتدايي موجود در جامد، حداكثر ميزان رطوبت نهايي مجاز، دماي خشك كردن مجاز و زمان احتمالي مورد نياز براي خشك كن هاي مختلف
ج- جريان مواد به دستگاه خشک کن سبزیجات و از خشك كن در هنگام خروج
مقدار ماده اي كه بايد در هر ساعت خشك شود در خشک کن صنعتی، عمليات پيوسته يا غير پيوسته، عملياتي كه قبل از خشك كردن روي ماده صورت مي گيرد و عملياتي كه پس از خشك كردن روي ماده صورت مي گيرد
د-كيفيت محصول در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
كاهش حجم محصول در اثر خشك شدن ،مسائل مربوط به آلوده شدن محصول، يكنواختي رطوبت خروجي، تجزيه محصولات در خشک کن صنعتی، خشك شدن بيش از حد، حالت خرد شدن در محصول، دماي محصولات و دانسيته توده سياه
ه- مشكلات جداسازي
جداسازي گردوغبار
جداسازي حلال
و- امكانات موجود در سايت براي نصب دستگاه خشک کن سبزیجات
فضاي كافي ،دماي محيط، رطوبت محيط، پاكيزگي هواي محيط ،سوخت هاي موجود، انرژي الكتريكي موجود در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی، سروصداي مجاز، گردوغبار و اتلاف حرارتي مجاز، منبع خوراك مرطوب و گازهاي مصرف شده خروجي خشک کن صنعتی
پارامترهاي مؤثردر دستگاه خشک کن سبزیجات
الف- انتقال حرارت در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
۱- انتقال حرارت از منبع حرارتي به سطح مايع
۲- انتقال حرارت در لايه بين مايع و جامد
۳- انتقال حرارت از جامد به مايع
۴- انتقال حرارت از جامد به مايع از طريق لايه مرزي و از لابلاي منافذ و خلل فرج توده جامد
۵- انتقال حرارت از منبع حرارتي به مواد جامد تقريبا” خشك
۶- ضريب هدايت حرارتي مايع در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
۷- ضريب هدايت حرارتي مواد جامد مرطوب
۸- ضريب هدايت حرارتي مواد جامد تقريبا” خشك
۹-گرماي نهان تبخير مايع در خشک کن صنعتی
۱۰-گرماي ئيدراسيون (هنگاميكه بايستي آب تبلور تبخير شود)
۱۱- رابطه بين دماي عمل و نقطه ذوب ماده مرطوب برخي از مواد قبل از اينكه تمام رطوبتشان تبخير شود در خشک کن صنعتی ذوب مي شوند
۱۲- اثرات الكتروليت موجود در مايع، بر روي مشخصات خشك كردن مواد.
ب- محيط خشك كن
۱۳- فشار و دماي محيط خشك كن
۱۴- تركيب گاز محيط خشك كن، شامل تغييرات فشار جزئي مايع در طول پروسس خشك كردن.
۱۵- سرعت نسبي محيط مجاور بستر خشك كن صنعتی
۱۶- فشار بخار مؤثر مايع با در نظر گرفتن تغييرات در افزايش نقطه جوش مايع در طول پروسس خشك كردن بعنوان مثال در مورد خشك كردن NaoH
۱۷- درجه اشباع محيط خشك كن صنعتی نسبت به بستر مواد جامد.
ج- خواص فيزيكي سيستم هاي جامد- مايع
۱۸-كشش در سطح مشترك بين جامد و مايع
۱۹- ضخامت لايه مرزي بين جامد و مايع در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
۲۰- نسبت سطح به حجم مايع، در داخل منافذ خشک کن صنعتی
۲۱- ضريب نفوذ بخار بين منافذ
۲۲- مكش موئين مايع در منافذخشک کن صنعتی
۲۳- اختلاف غلظت مايع در منافذ
۲۴- وجود مواد رشته مانند يا كلوخه در مواد جامد در خشک کن صنعتی
۲۵- اندازه مولكول مايع در رابطه با بعضي از مايعات آلي
۲۶- حداكثر مقدار ناخالصي مايع در ماده خشك (بعنوان مثال رسوب صاف شده اي كه بدرستي شسته نشده باشد به علت وجود مقداري از حلال در آن ممكن است باعث به هم چسبيدن ذرات ماده خشك شود)
طراحي و ساخت انواع خشك كن صنعتی جهت صنايع كشاورزي و باغي نظير : خشك كن ميوه ( كيوي ، موز ، زردآلو ، آلو ،…) درظرفيت هاي مختلف از ۵۰۰ كيلوگرم تا ۲۰ تن درروز بصورت خط كامل توليد انواع برگه ميوه جات و چيپس ميوه جات
- خشك كن سبزی درظرفيت های مختلف از ۵۰۰ كيلوگرم تا ۲۰ تن در روز ( با ۱۰ پروژه بزرگ اجرا شده در سراسر ايران )
- خط كامل فرآوری انواع میوه ها و سبزیجات و گیاهان داروئی
- خطوط کامل شستشوی پنج مرحله ای و اتوماتیک انواع سبزیجات و گیاهان داروئی .
- خرد کن اتوماتیک سبزیجات با ظرفیت ۱۰۰۰ کیلوگرم در ساعت ، با تنظیم درجه خردایش .
- جدا کن ساقه از برگ بطور اتوماتیک .
- خشك كن صنعتی قارچ
- خشك كن صنعتی لواشك به شكل تمام اتوماتيك و پيوسته با ظرفيت ۲۰۰۰ كيلوگرم لواشك در روز ( با ۳۰ پروژه اجرا شده در سراسر ايران ) بصورت خط كامل
- خشك كن صنعتی چاي ( پیوسته نواری )
خشك كن صنعتی كشمش بصورت پيوسته نواري با ظرفيت هاي از ۱ الي ۲ تن در ساعت
- خط كامل فرآوری ( شستشو ، دم گیری ، بوجاری و …) کشمش
- خشك كن صنعتی براي سريال هاي صبحانه و انواع اسنك به شكل پيوسته نواري و تمام اتوماتيك با ظرفيتهای مختلف
خشك كن گوجه فرنگي ( بصورت اسلايس و نيمه ) به شكل پيوسته نواري تمام اتوماتيك
- خشك كن صنعتی سيب زميني براي توليد چيپس و خلال سرخ شده ، گرانول و پودر سيب زميني
- خشك كن صنعتی پسته ، بادام و انواع مغزها
- روستر ( برشته کن ) برای پسته ، بادام و انواع مغز ها
- خشك كن حبوبات
- خط كامل بوجاري ، شستشو ، ضد عفوني و بسته بندي حبوبات
- – و روستر(برشته کن ) کنجد براي استفاده در كارخانجات توليد حلوا شكري و …
- خشك كن صنعتی براي انواع بذرها نظير بذر گوجه فرنگي
- خشك كن صنعتی پوست پرتقال و ساير مركبات كه كاربرد قابل توجهي در توليد مربا و انواع غذاهاي ايراني دارند .
- خشك كن صنعتی ضايعات ميوه جات ، خشك كن تفاله گوجه فرنگي ، خشك كن تفاله انگور ، خشك كن تفاله خرما ، خشك كن تفاله انار ، خشك كن تفاله سيب ، .
- پرس آبگیر و پلتایزر ضایعات انواع سبزیجات و میوه ها