خط فرآوری آجیل و خشکبار

خشکبار

خط فرآوری خشکبار و آجیل

در خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل،از ماشین آلاتی استفاده می شود که به بسته‌بندی و آماده‌سازی انواع آجیل و خشکبار بسیار کمک می‌کنند.

در حقیقت با استفاده از دستگاه های خط تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار، سرعت کارها بیشتر می شود.

همچنین موارد و استانداردهای بهداشتی، رعایت شده و بازدهی خط تولید و بسته بندی افزایش پیدا می کند.

در چندین سال گذشته که ماشین آلات چندان پیشرفتی نکرده بود برای بسته بندی انواع خشکبار و آجیل از نیروی انسانی استفاده می شد.

اما با رشد فناوری های جدید در حوزه طراحی ماشین آلات صنعتی، این تکنولوژی ها به حوزه ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل نیز معرفی شد.

این کار باعث پیشرفت این صنعت شد.

 

هنگامی که شما برای خرید انواع آجیل و خشکبار به بازار مراجعه می‌کنید، با خوراکی های متنوعی برخورد خواهید کرد که به دو صورت عرضه شده است:

  1. فله ای
  2. بسته بندی

آجیل و خشکبار بسته بندی شده از هر نظر نسبت به آجیل و خشکبار فله ای دارای چندین مزیت است:

اولا که  تمیز و بهداشتی است و همینطور وزن آن استاندارد است.

شما می توانید انواع آجیل و خشکبار را در وزن ۱۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم در بازار پیدا کنید.

دلیل دیگری که اهمیت انواع ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل را نشان‌ می دهد، خوشمزه تر کردن یا به اصطلاح، طعم دادن به انواع آجیل و خشکبار است.

حتماً شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به خوردن آجیل های نمکی و آجیل بو داده یا تفت داده علاقه مندید.

کارهای زیادی انجام می‌شود تا این آجیل های خوشمزه به دست مصرف کنندگان برسد.

یکی از مهم ترین دستگاه های خط فرآوری و تولید آجیل و خشکبار با نام دستگاه تفت خشکبار و آجیل شناخته می شود که دقیقاً به همین منظور به کار می رود.

 

آجیل و خشکبار
آجیل و خشکبار

دستگاه های مورد استفاده در خط خشکبار و آجیل:

۱-دستگاه تفت خشکبار

یکی از مهمترین و پرکاربردترین ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل، دستگاه تفت خشکبار نام دارد.

به دستگاه تفت آجیل و خشکبار، دستگاه پخت و تفت آجیل نیز می گویند.

 

۲-دستگاه شورکن آجیل

دستگاه شورکن آجیل یکی دیگر از پرکاربردترین ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار است.

اهمیت دستگاه شورکن آجیل اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا باعث افزایش کیفیت آجیل های بو داده شده و خوشمزه تر شدن آن ها می شود.

۳-دستگاه طعم زن ( طعم پاش ) آجیل و پسته

افزودن نمک به انواع آجیل و خشکبار هنگام تفت دادن نوعی طعم زدن محسوب می شود.

برای این کار، دستگاه دیگری از سری ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل به کار می‌رود. به این دستگاه، دستگاه طعم زن آجیل و خشکبار گفته می شود.

 

۴-دستگاه سورتینگ

سورتینگ آجیل به فرآیندی گفته می شود که انواع آجیل را از نظر شکل، اندازه و کیفیت، جداسازی و بسته بندی می کند.

منظور از سورتینگ آجیل نوعی غربالگری است که می تواند بهترین و مرغوبترین آجیل ها را برای بسته بندی های زیبا و استاندارد به سمت خط بسته ‌بندی هدایت کند.

دستگاه های سورتینگ آجیل در حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک کار می کنند و از بهترین مواد اولیه ساخته می شوند.

 

۵-دستگاه خشک کن خشکبار

دستگاه خشک کن خشکبار یکی دیگر از معروف ترین دستگاه های خط تولید و فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار می باشد.

دستگاه خشک کن آجیل و خشکبار همانطور که از نام آن مشخص است، برای از بین بردن نم یا رطوبت در آجیل ها و انواع خشکبار مناسب است.

 

۶-دستگاه بسته بندی توزین‌ دار (آجیل و خشکبار)

دستگاه بسته بندی توزین دار آجیل و خشکبار یک دستگاه ضروری برای خط تولید انواع آجیل و خشکبار محسوب می شود.

اهمیت دستگاه توزین دار به اندازه‌ای است که می تواند در سود و زیان کارگاه تولید و بسته بندی آجیل به طور مستقیم تاثیرگذار باشد.

این دستگاه های بسته بندی به طور کلی، مدل ها و انواع مختلفی دارند.

 

۷-بالابر Z

دستگاه بالابر Z یکی از بهترین دستگاه ها در خط تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار محسوب می‌شود.

دستگاه بالابر Z از نظر شکل ظاهری شبیه به حرف Z انگلیسی است و به همین دلیل به این نام خوانده می شود.

 

۸-نوار نقاله جلوی بسته بندی

نوار نقاله جلوی بسته بندی، یک دستگاه کاربردی اما با ساختاری ساده است که در حقیقت جزئی از ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار محسوب می شود.

این نوار نقاله در واقع در قسمت جلوی خط بسته‌ بندی قرار می‌گیرد تا بسته بندی های آماده شده را به منظور مرتب سازی و جمع آوری به محل دیگری منتقل کند.

 

۹-دستگاه سرند نمک

از آنجایی که فرایند شور کردن و نمک زدن در قسمت طعم دهی به انواع آجیل انجام می شود، دستگاه سرند نمک باید در کنار دستگاه تفت دادن و دستگاه طعم زنی آجیل استفاده شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.