خط فرآوری خشکبار و آجیل
در خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل،از ماشین آلاتی استفاده می شود که به بستهبندی و آمادهسازی انواع آجیل و خشکبار بسیار کمک میکنند.
در حقیقت با استفاده از دستگاه های خط تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار، سرعت کارها بیشتر می شود.
همچنین موارد و استانداردهای بهداشتی، رعایت شده و بازدهی خط تولید و بسته بندی افزایش پیدا می کند.
در چندین سال گذشته که ماشین آلات چندان پیشرفتی نکرده بود برای بسته بندی انواع خشکبار و آجیل از نیروی انسانی استفاده می شد.
اما با رشد فناوری های جدید در حوزه طراحی ماشین آلات صنعتی، این تکنولوژی ها به حوزه ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل نیز معرفی شد.
این کار باعث پیشرفت این صنعت شد.
هنگامی که شما برای خرید انواع آجیل و خشکبار به بازار مراجعه میکنید، با خوراکی های متنوعی برخورد خواهید کرد که به دو صورت عرضه شده است:
- فله ای
- بسته بندی
آجیل و خشکبار بسته بندی شده از هر نظر نسبت به آجیل و خشکبار فله ای دارای چندین مزیت است:
اولا که تمیز و بهداشتی است و همینطور وزن آن استاندارد است.
شما می توانید انواع آجیل و خشکبار را در وزن ۱۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم در بازار پیدا کنید.
دلیل دیگری که اهمیت انواع ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل را نشان می دهد، خوشمزه تر کردن یا به اصطلاح، طعم دادن به انواع آجیل و خشکبار است.
حتماً شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به خوردن آجیل های نمکی و آجیل بو داده یا تفت داده علاقه مندید.
کارهای زیادی انجام میشود تا این آجیل های خوشمزه به دست مصرف کنندگان برسد.
یکی از مهم ترین دستگاه های خط فرآوری و تولید آجیل و خشکبار با نام دستگاه تفت خشکبار و آجیل شناخته می شود که دقیقاً به همین منظور به کار می رود.
دستگاه های مورد استفاده در خط خشکبار و آجیل:
۱-دستگاه تفت خشکبار
یکی از مهمترین و پرکاربردترین ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل، دستگاه تفت خشکبار نام دارد.
به دستگاه تفت آجیل و خشکبار، دستگاه پخت و تفت آجیل نیز می گویند.
۲-دستگاه شورکن آجیل
دستگاه شورکن آجیل یکی دیگر از پرکاربردترین ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار است.
اهمیت دستگاه شورکن آجیل اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا باعث افزایش کیفیت آجیل های بو داده شده و خوشمزه تر شدن آن ها می شود.
۳-دستگاه طعم زن ( طعم پاش ) آجیل و پسته
افزودن نمک به انواع آجیل و خشکبار هنگام تفت دادن نوعی طعم زدن محسوب می شود.
برای این کار، دستگاه دیگری از سری ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی خشکبار و آجیل به کار میرود. به این دستگاه، دستگاه طعم زن آجیل و خشکبار گفته می شود.
۴-دستگاه سورتینگ
سورتینگ آجیل به فرآیندی گفته می شود که انواع آجیل را از نظر شکل، اندازه و کیفیت، جداسازی و بسته بندی می کند.
منظور از سورتینگ آجیل نوعی غربالگری است که می تواند بهترین و مرغوبترین آجیل ها را برای بسته بندی های زیبا و استاندارد به سمت خط بسته بندی هدایت کند.
دستگاه های سورتینگ آجیل در حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک کار می کنند و از بهترین مواد اولیه ساخته می شوند.
۵-دستگاه خشک کن خشکبار
دستگاه خشک کن خشکبار یکی دیگر از معروف ترین دستگاه های خط تولید و فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار می باشد.
دستگاه خشک کن آجیل و خشکبار همانطور که از نام آن مشخص است، برای از بین بردن نم یا رطوبت در آجیل ها و انواع خشکبار مناسب است.
۶-دستگاه بسته بندی توزین دار (آجیل و خشکبار)
دستگاه بسته بندی توزین دار آجیل و خشکبار یک دستگاه ضروری برای خط تولید انواع آجیل و خشکبار محسوب می شود.
اهمیت دستگاه توزین دار به اندازهای است که می تواند در سود و زیان کارگاه تولید و بسته بندی آجیل به طور مستقیم تاثیرگذار باشد.
این دستگاه های بسته بندی به طور کلی، مدل ها و انواع مختلفی دارند.
۷-بالابر Z
دستگاه بالابر Z یکی از بهترین دستگاه ها در خط تولید و بسته بندی آجیل و خشکبار محسوب میشود.
دستگاه بالابر Z از نظر شکل ظاهری شبیه به حرف Z انگلیسی است و به همین دلیل به این نام خوانده می شود.
۸-نوار نقاله جلوی بسته بندی
نوار نقاله جلوی بسته بندی، یک دستگاه کاربردی اما با ساختاری ساده است که در حقیقت جزئی از ماشین آلات خط فرآوری و بسته بندی آجیل و خشکبار محسوب می شود.
این نوار نقاله در واقع در قسمت جلوی خط بسته بندی قرار میگیرد تا بسته بندی های آماده شده را به منظور مرتب سازی و جمع آوری به محل دیگری منتقل کند.
۹-دستگاه سرند نمک
از آنجایی که فرایند شور کردن و نمک زدن در قسمت طعم دهی به انواع آجیل انجام می شود، دستگاه سرند نمک باید در کنار دستگاه تفت دادن و دستگاه طعم زنی آجیل استفاده شود.