راه اندازی خط کامل میوه جات خشک
همانطور که می دانید محبوبیت میوه جات و سبزیجات خشک روز به روز در بین مردم افزایش پیدا کرده است .
از این رو بسیاری از افراد به فکر راه اندازی خط تولید میوه جات و سبزیجات خشک افتاده اند .
معمولا افراد قبل از شروع هرکاری در رابطه با آن کار تحقیقاتی در رابطه با آن شغل انجام می دهند.
با این کار آنها درمیابند که آن کاری که قصد شروع و راه اندازی آن را دارند برای آن ها مناسب یا خیر ؟
همه ی ما انسان ها تمایل داریم که سرمایه خود را در جایی به کار بریم که برایمان درآمد زایی داشته باشد.
پس درمی یابیم که انتخاب یک کسب و کار خوب دارای اهمیت زیادی است و نمی تواتن در این رابطه بی گدار به آب زد.
اطلاعاتی مختصر در رابطه با خط کامل میوه جات و سبزیجات خشک
یکی از راه هایی که می توان از طریق آن ماندگاری سبزیجات و میوه ها را افزایش داد ، خشک کردن آن هاست .
همه ما می دانیم که میوه ی تازه دارای طعم و مزه بهتر و هم چنین دارای خواص بیشتری می باشد
اما مشکلی که وجود دارد این است که همه ی میوه ها را نمی توان در تمام فصول پیدا کرد
به همین دلیل باید به دنبال راه کاری بود که بتوان از طریق آن ماندگاری میوه ها و سبزیجات را افزایش داد .
اگر بخواهید میوه و سبزیجاتی که تولید می کنید با کیفیت باشد باید دقت کنید که میوه ها و سبزیجات ، کال یا زیاد رسیده و لک دار نباشند
زیرا پس از خشک کردن محصولی خوب و با کیفیتی حاصل نمی شود .
هر قدر که میوه و سبزی تازه تر باشد ، خشک شده ی آن هم، عطر و طعم بهتری خواهد داشت .
فرآیند خشک کردن میوه و سبزیجات در خط کامل میوه جات
تولید میوه جات و سبزیجات خشک نباید به گونه ای باشد که تغییر رنگی در آنها ایجاد شود
از همه مهمتر این است که نباید باعث از بین رفتن ویتامین های موجود در آن ها شود.
مرحله بعدی شامل عملیات بوجاری است .
در این مرحله ، برگ های خشک و ساقه های اضافی باید از برگ های سبزیجات و میوه ها جدا شوند .
این کار جداسازی توسط الک ها انجام می شود و میوه ها و سبزیجات را برای بسته بندی آماده می کند.
آخرین مرحله ، بسته بندی محصولات است .
بسته بندی محصولات توسط دستگاه های اتوماتیک صورت می گیرد و با توجه به نوع و اندازه محصول بسته بندی می شوند.
راه اندازی خط تولید میوه جات و سبزیجات خشک شامل چه مراحلی است ؟
- آماده سازی
- شستشو
- خشک کردن
۱٫آماده سازی
اولین مرحله در راه اندازه خط تولید میوه جات و سبزیجات خشک آماده سازی می باشد
بدین صورت که میوه ها یا سبزیجات را آماده می کنند تا وارد تولید میوه جات و سبزیجات خشک شوند .
۲٫شستشو
دومین مرحله شستشو می باشد بدین صورت که سبزیجات ومیوه های تازه وارد خط خشک کن می شوند.
سپس بر روی نوار نقاله های مخصوصی پهن می شوند تا نیروی انسانی ، ناخالصی هایی که در آن ها وجود دارد را جدا کنند.
سپس وارد بخش ضدعفونی و شستشو می شوند .
تمامی میوه ها و سبزیجات به صورت انبوه و گسترده به کارخانه ها آورده می شوند.
از این رو به وسیله ی دستگاه های صنعتی با محلول آب و مایع ضدعفونی به طور کامل شستشو و ضدعفونی می شوند .
۳٫ خشک کردن
مرحله ی آخر خشک کردن میوه ها و سبزیجات است.
بدین صورت که بعد از اتمام فرآیند شستشو و ضدغفونی میوه ها و سبزیجات و تایید کارشناس مربوطه ، سبزی ها و میوه ها بر روی نوار نقاله خشک کن به طور مداوم ریخته می شوند
سپس بعد از چند بار عبور ، آب خود را از دست داده و تبدیل به میوه و سبزی خشک می شوند.
مزایای خشک کردن میوه جات به روش صنعتی
همانطور که می دانید متاسفانه کیفیت محصولات خشک شده به روش سنتی نسبت به ماده اولیه کاهش زیادی می یابد.
لذا خشک کردن محصولات به روش صنعتی عنوان بهترین روش می باشد.
در این روش از بهترین دستگاه ها برای خشک کردن محصولات استفاده می شود.
نحوه کار دستگاه میوه خشک کن در خط کامل میوه جات به گونهای می باشد که با حرارت دادن یکنواخت، بدون این که میوهها را بسوزاند، خشک میکند.
البته، بعضی از این دستگاهها در دمای کمتری فعالیت میکنند تا از از بین رفتن مواد معدنی داخل میوهها جلوگیری شود.
اجزای مختلف دستگاه های میوه خشک کن صنعتی
به طور کلی، دستگاههای میوه خشک کن از سه سیستم اصلی تشکیل شده اند:
- المنتهای حرارتی
- فن
- بدنه اصلی
در طی خشک کردن میوهها ابتدا المنتهای حرارتی روشن می گردند.
سپس حرارت با کمک فن به صورت یکنواخت داخل دستگاه پخش شده و سبب خشک شدن میوهها میشود.
سپس، این رطوبت از طریق فن ها به بیرون از دستگاه برده میشود.