خط تولید چیپس

Chips processing line

خط فرآوری چیپس

امروزه چیپس یکی از تنقلات رایج بیشتر کشورها در طعم های گوناگون به شمار می آید و تاریخچه تولید آن به حدود ۱۵۰ سال قبل برمی گردد که برای نخستین بار در امریکا تولید شده است که پس از انجام آزمایشات مختلف به موقعیت فعلی که اکنون شاهد آن هستیم رسیده است.

مصرف زیاد این خوراکی و همچنین بازار گسترده فروش آن باعث شده افراد زیادی در پی تولید این محصول باشند.

از طرف دیگر تولید محصولی با کیفیت و قابل عرضه در بازارهای جهانی، مستلزم استفاده از مواد اولیه مرغوب و مناسب فرآوری و ماشین آلات و تکنولوژی پیشرفته در کنار رعایت کامل استاندارد های بین المللی است.

در این صورت می‌توان محصولی با کیفیت قابل عرضه در بازار های جهانی تولید کرد.

برای تهیه یک چیپس با کیفیت نیازمند ماشین آلات مخصوص این کار هستیم که در ادامه بیشتر با خط فرآوری چیپس آشنا می شویم.

در خط فرآوری چیپس، کنترل دما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد
چرا که رطوبت هوا باعث از بین رفتن تردی چیپس می شود و کیفت کار را خراب می کند، بنابراین باید بسته بندی محصولات به گونه ای باشد تا هوا به داخل بسته بندی ها نفوذ نداشته باشد.

خط فرآوری چیپس شامل:

  1. انتخاب سیب زمینی مناسب و جدا سازی ناسالم ها
  2. شست و شوی سیب زمینی
  3. لکه گیری و پوست گیری سیب زمینی
  4. اسلایس سیب زمینی
  5. نشاسته گیری سیب زمینی
  6. عملیات ضد عفونی و رنگبری (بلاچینگ)
  7. خشک کردن سیب زمینی
  8. مرحله سرخ شدن یا سوخاری شدن سیب زمینی
  9. مرحله نمک زنی و افزودن طعم دهنده ها
  10. مرحله بازرسی و سرمایش
  11. مرحله بسته بندی محصول

خط تولید چیپس

 

دستگاه فرآوری چیپس
خط فرآوری چیپس

 

برای تولید چیپس سیب زمینی با کیفیت ، در بازار جهانی مستلزم استفاده از تکنولوژی و خط فرآوری چیپس پیشرفته می باشیم ،ضمن اینکه تمامی استاندارد های بین المللی باید در این فرآیند تولید رعایت شود

ماده اولیه تولید چیپس، سیب زمینی می باشد که برخلاف تصور عموم هر سیب زمینی برای تولید چیپس مناسب نیست.

فرآیند تولید چیپس سیب زمینی به این صورت است که بعد از اینکه سیب زمینی از مزرعه چیده شد و به انبار کارخانه انتقال داده شد، باید در دمای مناسب نگهداری شود تا برای مرحله تولید آماده شود.

مرحله اول :

مرحله اول کار از قسمت شستشو سیب زمینی آغاز می گردد که محصول مورد نظر در حوضچه های بزرگ شسته شده و توسط دستگاه آبگیر سانتریفیوژ آبگیری می شود و سپس برای پوست گیری به دستگاه پوست کن سیب زمینی انتقال پیدا می کند.

پس از مرحله پوست گیری یک بار دیگر محصول توسط نازل های آب پاش مورد شستشو قرار گرفته و به دستگاه اسلایسر سیب زمینی انتقال می یابد.

اسلایسر سیب زمینی با استفاده از تیغه های مخصوص، سیب زمینی را به شکل ورقه ورقه شده در آورده و پس از آن سیب زمینی به دستگاه بلانچر منتقل می شود.

در این مرحله، محصول داخل  آب سرد و آب گرم قرار می گیرد زیرا این شوک وارد شده باعث ترد شدن محصول در مرحله سرخ کردن می شود.

بعد از مرحله بلانچینگ وارد مرحله اصلی یا همان مرحله پخت می شویم.

در این مرحله توسط دستگاه فرایر سیب زمینی ها سرخ شده و روغن گیری می شوند و برای افزودن طعم دلخواه به سیب زمینی، محصول وارد دستگاه طعم پاش می شود که در آنجا طعم های مورد نظر را به چیپس اضافه می کنند.

chips
چیپس

در پایان مرحله بسته بندی چیپس قرار دارد که با استفاده از دستگاه های بسته بندی تمام اتوماتیک محصول نهایی بسته بندی و آماده عرضه به بازار می گردد.

کلام آخر :

شرکت تک سازان صنعت مبتکران نامدار یکی از بهترین شرکت ها در زمینه ی خط فرآوری چیپس و سیب زمینی می باشد.
کلیه دستگاه های این شرکت با استفاده از آخرین تکنولوژی روز و دانش فنی بوده و قابل رقابت با محصولات خارجی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.