خط کامل سبزی:
شرکت تکسازان صنعت مبتکران نامدار تولیدکننده انواع خطوط بستهبندی و تولید مواد غذایی است.
یکی از این خطوط، خط تولید سبزی خشک و تازه است.
در این مطلب خط کامل سبزی از تولید تا بسته بندی سبزی خشک و تازه را با توضیحات کامل به شما معرفی خواهیم کرد.
پس با ما همراه باشید…
خط تولید سبزی تازه و خشک:
خط کامل سبزی تازه و خشک به دو دسته تقسیم میشود:
- روش کارگاهی
- روش صنعتی
درروش کارگاهی از نیروی انسانی در پاک کردن سبزی ها استفاده میشود.
این روش بیشتر در سبزی فروشیهای سطح شهر پرکاربرد است.
اما درروش صنعتی و کارخانهای قضیه به کل فرق می کند.
در این مرحله سبزی بر روی نوار نقاله درحرکت قرارگرفته و توسط چند نفر ساقه گیری میشود.
این نوار نقاله بر اساس نیاز مشتری تولید و به مشتریان عزیز ارائه میشود.
مراحل خط کامل سبزی:
۱- دستگاه شستشو خط تولید سبزی خشک و تازه
در این خط ۵ وان شستشو قرار دارد که سبزی ها در آن قرار گرفته و به صورت زیر تمیز میشود:
- وان اول (گل گیری): در وان اول سبزی ها کاملاً گل گیری شده و سنگ و خاک آنها گرفته میشود.
- وان دوم (ضد عفونی): در وان دوم بهوسیله مواد ضدعفونیکننده سبزی میکروبزدایی و ضدعفونی میشود.
- وان سوم (کلر زنی): در این مرحله که مکمل وان دوم است میکربها و باکتریهای باقیمانده در ساقههای سبزی ها از بین میرود.
- وان چهارم(حشره گیری): وان حشره گیری در سطح آب مجهز به یک درام است. این درام سبزیها را به زیرآب برده و از مخزن آب دستگاه خارج میکند. جنس این درام توری شکل است. حشرات به توری درام چسبیده و به بالا هدایت میشوند. درنهایت حشرات از یک خروجی مخصوص خارج میشوند.
- وان پنجم(اوزون زنی): این وان مجهز به یک دستگاه اوزون زنی است. این دستگاه در زمان وارد شدن آب به وان، گاز اوزون را اضافه میکند. گاز اوزون آلودگیهای باقیمانده بر روی ساقههای سبزیجات را به شکل کاملاً طبیعی از بین برده و سبزی را ضدعفونی میکند. گاز اوزون از رشد قارچها و کپکها جلوگیری کرده و درنتیجه عمر محصول غذایی را بالا میبرد.
۲-دستگاه نوار استیل آبکشی:
در این مرحله خط تولید سبزی ، سبزی ها ضدعفونی شده توسط دوشهای دستگاه نوار استیل آبکشی، شسته شده و از هر آلودگی پاک میشود.
۳-دستگاه آبگیر سانتریفیوژ خط کامل سبزی خشک و تازه:
در این مرحله سبزی داخل آبگیر سانتریفیوژ ریخته میشود.
این دستگاه مجهز به یک درام است.
سبد سبزی در داخل محفظه درام قرار میگیرد.
چرخش درام توسط نیروی گریز از مرکز آب را از سبزی جدا میکند.
در این مرحله بسته به نوع سبزی تولیدی، خط تولید به چند دسته تقسیم میشود…
۱-سبزی تازه
درصورتیکه تولیدکننده قصد ارائه سبزی تازه به بازار را داشته باشد محصول بهصورت دستی دربستههای سبزی پرشده و با دستگاه سیل وکیوم بستهبندیشده و تاریخ زنی میشود.
همچنین میتوان داخل نایلون ساده ریخته و توسط دستگاه دوخت حرارتی بسته و آماده بازار فروش شود.
۲-سبزی خردشده
در صورت ارائه سبزی خردشده به بازار مصرف یک دستگاه سبزی خردکن به خط تولید اضافه میشود.
دستگاه سبزی خردکن مجهز به ۴ تیغ و یک بشقاب است.
تیغها چرخیده و سبزی را خرد میکنند.
نکته: بسته به میزان نیاز خرد شدن سبزی میتوان زمان چرخش تیغهها را تنظیم کرد.
۳-سبزی خرد و سرخشده
در صورت نیاز به سرخ کردن سبزی، یک دستگاه سرخکن سبزی به خط تولید اضافه میشود.
سپس سبزی ها داخل دستگاه سرخ کن ریخته می شود.
در این مرحله سرخ شدن سبزی ها یکی از مهم ترین مراحل است.
زیرا اگر سبزی ها بیش از اندازه سرخ شوند سبزی ها مزه تلخی داده و همچنین به اصلاح می سوزند.
اما اگر به اندازه کلفی سبزی ها در خط کامل سبزی سرخ نشوند، سبزی ها آبدار یا به اصطلاح خام بوده و سبزی ها خراب می شوند.
با این کار تمامی زحماتی که تا این مرحله کشیده شده از بین می رود.
در آخر بعد اتز کامل شدن تمامی مراحل محصول به شکل سیل وکیوم یا بهصورت دوخت حرارتی ساده بستهبندی میشود.
۴-سبزی خشکشده
اگر مشتری بخواهد سبزی خشک تهیه کند ما یک دستگاه خشک کن را به خط کامل سبزی اضافه می کنیم.
در این در صورت سبزی را مستقیماً وارد دستگاه خشککن کرده و کاملاً رطوبتگیری و خشک میشود.
سپس دوباره محصول بستهبندی سیل وکیوم شده است.