عملکرد دستگاه بسته بندی سبزیجات

دستگاه بسته بندی سبزیجات

دستگاه بسته بندی سبزیجات

امروزه با وجود مشغله های کاری و زندگی کمتر کسی حوصله سبزی پاک کردن را دارد.

بسیاری از بانوان سرزمینمان چه در خارج از خانه و چه در داخل خانه شاغل هستند به همین دلیل زمانی برای پاک کردن سبزی ندارند.

این مسئله سبب شده تا سبزی های پاک شده جای خود را در منازل باز کند.

به لطف تکنولوژی، امروزه می توان سبزی ها را هم به شکل خرد شده و هم به شکل کامل، اما تمیز و بسته بندی خریداری کرد.

دستگاه بسته‌بندی سبزیجات یک ماشین بسیار مفید است که برای بسته‌بندی سریع و افزایش ماندگاری انواع سبزی طراحی‌شده است.

سبزی یک محصول غذایی بسیار مفید و سرشار از فیبر و ویتامین است.

بدنه سبزی بسیار حساس بوده و عملکرد نادرست در فرایند تولید و بسته‌بندی ، سبزی را پلاسیده و فاسد کرده یا خواص آن را از بین می‌برد.

به چندین روش می‌توان طول عمر سبزی را افزایش داد.

روش‌هایی همچون:

  • خشک
  • سرخ
  • فریز کردن

این روش‌ها به شکل خانگی و صنعتی (دستگاه بسته‌بندی سبزیجات) انجام می‌شود.

 

انواع دستگاه بسته بندی سبزیجات:

همانطور که می دانید در مراکز مختلف  همچون منزل و یا کارخانجات صنعتی می تواند عمل بسته بندی انجام شود.

امروزه حتی می توان «کلم پیچ» یا «گل کلم» را نیز به صورت کامل در بسته بندی هایی بسیار جالب و به شدت مشتری پسند عرضه کرد.

این کار در کارخانجاتی بسیار پیشرفته همراه با دستگاه هایی کاملاً مدرن انجام می شود.

همین دستگاه ها با کمی تغییرات، بسته بندی سبزی را در بهترین شکل ممکن انجام می دهند.

 

بسته بندی سبزی در منزل:

یکی از فعالیت های درآمدزا که مدت هاست در بسیاری از منازل به خوبی انجام می گردد پاک کردن، ضدعفونی کردن و بسته بندی سبزی چه به صورت خرد شده و چه به صورت کامل می باشد.

تمامی این مراحل در شرایطی بهداشتی می بایستی انجام شود تا نتیجه کار، بهداشتی و قابل اعتماد باشد که البته در بیشتر موارد نیز چنین است.

 

بسته بندی سبزی در کارخانجات:

دستگاه هایی وارد بازار شده که حجم و ابعاد مناسبی دارند.

این دستگاه ها با به کارگیری در صنایع و کارخانجات متعدد، اقدام به پاک کردن، شستشو، ضدعفونی و نهایتاً بسته بندی سبزی در جعبه ها یا سلفون هایی بسیار زیبا و جالب می کنند.

امروزه در بسیاری از فروشگاه های زنجیره ای می توان انواع مختلفی از این سبزی های بسته بندی شده را در انواع مختلف مشاهده و خریداری کرد.

این، نتیجه کارِ بسته بندی انواع سبزیجات توسط دستگاه  بسته بندی سبزیجات در کارخانه است.

 

مراحل مختلف بسته بندی سبزیجات:

امروزه برای اینکه بتوان یک محصول مشتری پسند و ایده آل مطابق با تمامی نکات بهداشتی ارائه کرد می بایستی مراحل مختلفی را به ترتیب انجام داد.

البته فرقی هم نمیکند که  این بسته بندی در منزل انجام شود یا در مکانی رسمی مانند کارخانه، هیچ فرقی نمی کند، روال کار یکسان است.

فقط حجم کار متفاوت خواهد بود.

 

مراحل بسته بندی به شرح زیر است:

  1. تهیه سبزیجات سالم
  2. پاک کردن صحیح سبزیجات
  3. ضدعفونی کردن سبزیجات
  4. بسته بندی سبزیجات

 

۱٫تهیه سبزیجات سالم:

همیشه اولین قدم در هر کاری مهم است.

در مورد بسته بندی سبزیجات نیز می توان گفت مهمترین و اولین قدم، تهیه انواع سبزی سالم و باکیفیت، عاری از هر گونه آلودگی است.

 

۲٫پاک کردن صحیح سبزیجات:

می بایستی سبزی های خریداری شده را به خوبی و به شکل مشتری پسند تمیز کرد.

پاک شدن سبزی ها به شکلی حرفه ای، می بایستی در ظاهر محصول پیدا باشد.

در کارخانه این کار توسط دستگاه و در منزل توسط دست انجام می شود.

 

۳٫ضدعفونی کردن سبزیجات:

پس از پاک کردن حتماً می بایستی با محلول های ضدعفونی کننده تمامی سبزیجات را به خوبی از انواع میکروب و آلودگی احتمالی، پاک کرد.

 

۴٫بسته بندی سبزیجات:

مرحله آخر، بسته بندی کردن سبزیجات است که در منزل به آرامی و در کارخانه با سرعتی باورنکردنی توسط دستگاه های مختلف انجام می گردد.

 

معرفی دستگاه‌های  بسته بندی سبزیجات:

  • دستگاه ریشه زنی
  • دستگاه کنترل و بازدید
  • دستگاه شستشوی چهار مرحله ای
  • دستگاه کنترل بازدید
  • دستگاه ویژه آبگیری

 

۱٫دستگاه ریشه زنی

اولین دستگاه در خط بسته بندی سبزیجات ، دستگاه ریشه زنی می‌باشد.

اکثر تولیدکنندگان سبزیجات بسته بندی صنعتی مایل هستند دستگاه ریشه زنی به صورت دستی باشد

زیرا تیغه‌های اتوماتیک دستگاه ریشه زنی، سلامت کارگران را به شدت به خطر می‌اندازد.

 

۲٫دستگاه کنترل و بازدید

مرحله کنترل و بازدید به منظور حذف سبزی‌های زرد، علف‌های هرز و زائدات سبزی می‌باشد.

نحوه عملکرد دستگاه این مرحله از خط تولید سبزیجات به این صورت است که سبزی‌ها بر روی نوار مخصوص قرار می‌گیرند تا کارگران به صورت دستی مرحله کنترل و بازدید را انجام دهند.

کارگران می‌توانند از طریق نواری که در پایین دستگاه قرار گرفته، سبزی‌ها را برحسب نوع آنها جدا کنند و به سایر قسمت‌های خط تولید سبزیجات منتقل کنند.

 

۳٫دستگاه شستشوی چهار مرحله ای

یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های خط بسته بندی سبزیجات ، دستگاه ویژه شستشوی چهار مرحله‌ای می‌باشد.

در مورد نحوه عملکرد دستگاه شستشوی چهار مرحله‌ای می‌بایست به انجام فرآیندهای جرم‌گیری، انگل‌زدایی، میکروب‌کشی و آب کشی اشاره کرد.

 

۴٫دستگاه کنترل بازدید

با توجه به اینکه این امکان وجود دارد که در مرحله اول کنترل و بازدید، سبزی ‌به طور کامل تمیز نشده باشد.

پس سبزی‌ها مجدداً وارد مرحله کنترل بازدید می‌شوند.

مرحله کنترل بازدید به این منظور انجام می‌شود که سبزی‌های خط تولید سبزیجات به طور کامل پاک شود و هیچ گونه علف هرز و یا سبزی آسیب دیده بین سبزی‌ها نماند.

 

۵٫دستگاه ویژه آبگیری

از دستگاه ویژه آبگیری به منظور آبگیری تمام اتوماتیک و بهداشتی از سبزیجات در خط بسته بندی سبزی استفاده می‌شود.

مزیت اصلی این دستگاه نسبت به شیوه سنتی آن و آبگیری دستی، سرعت بسیار بالای دستگاه و بهداشتی بودن فرآیند آبگیری است.

البته در خط بسته بندی سبزیجات دو نوع دستگاه مخصوص آبگیری از سبزیجات وجود دارند که می توانید با توجه به محصول نهایی خود و همچنین حجم تولید سبزی خط، یکی از این دو دستگاه‌ها را در خط بکار ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *