دستگاه خشک کن سبزیجات

خشک کن سبزیجات

فرآیند کاری دستگاه خشک کن سبزیجات و میوه جات به چه صورت است؟

یکی از راه هایی که باعث می شود تا مدت ماندگاری سبزیجات  می جات افزایش یابد خشک کردن آنها است.

همانطور که میدانید میوه های تازه دارای طعم و مزه و همچنین دارای خواص بیشتری هستند اما همه میوه‌ها را نمی توان در تمام فصول یافت.

به همین دلیل باید به دنبال راه کاری باشیم تا بتوانیم مدت ماندگاری سبزیجات و میوه ها را افزایش دهیم.

در حال حاضر امروزه از میوه های خشک به عنوان میان وعده‌ای مقوی و مناسب یاد می‌شود.

از میوه جات خشک  می توان به راحتی استفاده کرد.

همچنین در بین خانم ها استفاده از سبزیجات خشک شده در طبخ غذا محبوبیت ویژه ای دارد.

برای تهیه میوه های خشک باید دقت کرد.

اگر میوه ها و سبزیجات کال یا زیاد رسیده و لک‌دار باشند پس قرار گرفتن در دستگاه خشک کن سبزیجات محصول خوبی حاصل نمی شود.

میوه و سبزی هر چه تازه‌تر باشد، خشک‌ شده‌ آن در دستگاه خشک کن سبزیجات نیز عطر و طعم بهتری خواهد گرفت.

 

محصولاتی که می توان آن ها را به وسیله دستگا خشک کن سبزیجات خشک کرد:

  • میوه و سبزیجات
  • غلات
  • غذا

 

۱-میوه و سبزیجات

انواع میوه ها و سبزیجات، قارچ، پیاز، انجیر، زرد آلو، گوجه فرنگی، جعفری، آویشن، بادمجان، سیر، فلفل، چای،…..

 

۲-غلات

گندم، جو، برنج، سویا، حبوبات، گیاهان درمانی، ادویه جات، ذرت،……

 

۳-غذا

ماکارانی، سوپ، آب میوه و نکتار میوه، محصولات لبنی، نشاسته،…….

 

مراحل خشک کردن میوه جات و سبزیجات در دستگاه خشک کن سبزیجات شامل موارد زیر است:

  1. آماده سازی
  2. شستشو
  3. خشک کردن
  4. بوجاری
  5. بسته بندی
  6. کنترل کیفی مربوطه محصول

عملیات شستشوی سبزی و میوه:

در مرحله اول سبزیجات و میوه های تازه وارد خط خشک کن می شوند،

سبزیجات و میوه جات بر روی نوار نقاله های مخصوصی پهن می شوند تا نیروی انسانی ناخالصی های موجود در آنها را جدا کنند.

سپس وارد بخش ضدعفونی و شستشو می شوند.

 

عملیات خشک کردن در دستگاه خشک کن سبزیجات:

بعد از اینکه فرآیند شستشو بر روی سبزی و میوه به وسیله آب و مواد ضدعفونی کننده) انجام شد، سبزیجات و میوه ها روی نوار نقاله خشک کن مداوم ریخته می شود.

با این کار با عبور از خشک کن مداوم بعد از مدتی آب خود را از دست می دهند و تبدیل به میوه و سبزی خشک می شوند.

این نکته حائز اهمیت است که فرآیند خشک کردن سبزی و میوه نباید به خواص آن ها مانند ویتامین ها، مواد معدنی و … لطمه ای وارد کند.

همچنین در رنگ محصول نیز نباید تغییری ایجاد شود.

به همین دلیل از خشک کن مداوم استفاده می شود تا سبزیجات و میوه های خشک شده از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

 

عملیات بوجاری:

در این مرحله برگ های خشک و ساقه های اضافی باید از برگ های سبزیجات و میوه ها جدا شوند.

این عملیات جداسازی به وسیله الک ها انجام می شود و این کار میوه و سبزیجات را برای بسته بندی آماده می کند.

 

عملیات بسته بندی:

پس از اینکه سبزیجات و میوه جات در دستگاه خشک کن سبزیجات کنترل کیفی شدند، سبزی های آماده به قسمت بسته بندی برده می شود.

عملیات بسته بندی در این واحد توسط چند دستگاه بسته بندی عمودی به صورت اتوماتیک انجام می شود.

عملیات بسته بندی سبزیجات به نوع و اندازه محصول درخواستی آنها بستگی دارد.

بعد از بسته بندی میوه و سبزی های خشک شده توسط دستگاه های بسته بندی عمودی، حال آنها را داخل کارتن می چینند و به انبار محصولات آماده برده می شوند.

 

مهمترين عوامل در انتخاب اوليه دستگاه خشک کن سبزیجات به شرح زیر است:

 

الف- خواص فيزيكي ماده اي كه بايد روي آن عمليات صورت گيرد

  1. خواص فيزيكي در حالت مرطوب دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
  2. خواص فيزيكي در حالت خشك خشک کن صنعتی
  3. خورندگي ماده خشک کن صنعتی
  4. سمي بودن ماده خشک کن صنعتی
  5. شعله ورشدن و آتش گيري ماده و قطر ذرات

 

ب – خواص مربوط به خشك شدن ماده مورد نظر

  1. نوع رطوبت موجود ( رطوبت پيوسته يا بصورت ذرات مرطوب جدا )
  2. ميزان رطوبت ابتدايي موجود در جامد
  3. حداكثر ميزان رطوبت نهايي مجاز
  4. دماي خشك كردن مجاز
  5. زمان احتمالي مورد نياز براي خشك كن هاي مختلف

 

ج- جريان مواد به دستگاه خشک کن سبزیجات و از خشك كن در هنگام خروج

  1. مقدار ماده اي كه بايد در هر ساعت خشك شود در خشک کن صنعتی
  2. عمليات پيوسته يا غير پيوسته
  3. عملياتي كه قبل از خشك كردن روي ماده صورت مي گيرد
  4. عملياتي كه پس از خشك كردن روي ماده صورت مي گيرد

 

د-كيفيت محصول در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی

  1. كاهش حجم محصول در اثر خشك شدن
  2. مسائل مربوط به آلوده شدن محصول
  3. يكنواختي رطوبت خروجي
  4. تجزيه محصولات در خشک کن صنعتی
  5. خشك شدن بيش از حد
  6. حالت خرد شدن در محصول
  7. دماي محصولات
  8. دانسيته توده سياه

 

ه- مشكلات جداسازی

  1. جداسازي گردوغبار
  2. جداسازي حلال

 

و- امكانات موجود در سايت براي نصب دستگاه خشک کن سبزیجات

  1. فضاي كافي
  2. دماي محيط
  3. رطوبت محيط
  4. پاكيزگي هواي محيط
  5. سوخت هاي موجود
  6. انرژي الكتريكي موجود در دستگاه خشک کن سبزیجات صنعتی
  7. سروصداي مجاز
  8. گردوغبار و اتلاف حرارتي مجاز
  9. منبع خوراك مرطوب
  10. گازهاي مصرف شده خروجي خشک کن صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *