خط تولید و بسته بندی انواع میوه

خط سورتینگ میوه

خط سورتینگ میوه و بسته بندی آن

خط سورتینگ میوه شامل:

  • دریافت
  • شستشو
  • واکس و پولیش
  • درجه بندی

سورتینگ به چه معناست:

سورتینگ به معناي درجه بندي و دسته بندي محصولات است.

در واقع، منظور از خط سورتینگ میوه ، درجه بندي انواع ميوه ها و ساير محصولات کشاورزي براساس اندازه، رنگ، شکل ظاهري می باشد.

در مرحله اول ميوه ها و محصولات خراب و فاسد شده را از بقیه محصولات جدا می کنند.

امروزه در بازارهاي ميوه و تره با ر، به طور تقريبي تمامي ميوه ها و سبزي ها به صورت سورت و ليبل گذاري شده عرضه مي شوند.

این کار باعث تشخيص آسان تر کيفيت محصول توسط مشتري شده و توزيع و عرضه منظم تري را به دنبال خواهد داشت .

با پیشرفت علم و فناوری اکثر واحدهاي بزرگ کشاورزي انواع تجهيزات سورتينگ يافت مي شود که اين امر سبب تسهيل بسته بندي اوليه و حمل و نقل محصول نيز شده است.

خط کامل دستگاه سورتینگ میوه

۱٫وان اولیه در خط سورتینگ میوه

ته نشین شدن و باقی ماندن بیش از حد مجاز میوه در آب موجب فساد میوه میشود.

که در وان اولیه تمام میوه ها در مسیر خروجی قرار گرفته و تماما خارج می شوند.

در این وان آب کمتری برای شستن میوه ها نیاز است و از ته نشین شدن میوه ها هم جلوگیری می کند.

که این خود یکی از ویژگی های مثبت در خط سورتینگ میوه محصوب می شود.

شستشو در خط سورتینگ میوه

خط سورتینگ میوه
خط سورتینگ میوه

 

در این قسمت شستشو به دو بخش تقسیم می شود:

  1. برس شستشو
  2. برس خشک کن

که هرکدام ازاین بخش ها کاملا مجزا از یکدیگر عمل می کنند.

در این قسمت یک دستگاه بازبینی مابین این دو دستگاه قرار دارد که بعد از برس شستشو قرار دارد.

وقتی میوه های فاسد با برس شستشو برخورد می کنند بلافاصله پس از برخورد شناسایی شده و در بازبینی از مسیر خارج می شوند.

با این روش ضایعات و میوه های فاسد زود شناسایی شده و از انتقال و آلوده نمودن سایر قسمت ها از جمله وان جلوگیری می شود.

بازبینی در دستگاه سورتینگ میوه

در این قسمت چرخ دنده هایی در دو طرف رولیک ها تعبیه شده است.

کلیه رولیک ها بدون مکث به چرخش در می آیند.

با این کار میوه ها به حالت دورانی از تمامی جهت ها در معرض دید بازبینی قرار می گیرد.

همچنین با در نظر گرفتن مسیر مخصوص ضایعات، کلیه ضایعات بدون برخورد با سایر میوه ها به سرعت خارج می شوند.

کوره عمودی اولیه و ثانویه در دستگاه سورتینگ میوه

این کوره فضایی معادل ۲ متر را اشغال می کند و با حرکت میوه به صورت عمودی عملا میوه ۱۶ متر در معرض هوای خشک قرار گرفته و کاملا خشک می شود.

با توجه به چیدمان میوه در طول مسیر و وزش باد گرم در جهت های مختلف کلیه سطوح میوه در معرض باد قرار گرفته و با دمای کم به صورت یکدست کاملا خشک می شود.

واکس در دستگاه سورتینگ میوه

در این قسمت نازل ها اسپری کردن را به صورت کاملا پودری و فاقد هرگونه نقطه کور انجام می دهند.

قبلا یکی از دغدغه ها و مشکلات، شستشو و نظافت برس های واکس پس از هر روز کاری بوده است.

اما امروزه کار واکس میوه ها به راحتی انجام شده است.

حتی برای زمانیکه در حین کار نازل ها مشکل پیدا نکنند، یکسری نازل یدک طراحی شده که اگر نازلی حین کار خراب شد نازل یدک به راحتی وارد عمل شود.

سایزینگ در دستگاه سورتینگ میوه

در این قسمت میوه ها بر اساس حجم، از هم جدا میشوند.

ارتفاع نوار نقاله را می توان بر اساس نوع و اندازه میوه تنظیم نمود.

این دستگاه قادر است میوه های دیگری غیر از مرکبات از قبیل سیب زمینی، هویچ، خیار و …. را نیز درجه بندی نماید.

ضدعفونی کننده و بالابر در دستگاه سورتینگ میوه

این تکنولوژی کاملا پیشرفته و منحصر به فرد است.

همزمان به دو حالت میشود از این دستگاه استفاده کرد:

۱- حالت عمومی:

در این حالت میوه ها مسیر عادی خود را از قسمت بالای رولیک های آلومینیومی طی میکنند.

همچنین از این قسمت به عنوان میز بازبینی نیز میتوان استفاده کرد.

۲- حالت ضدعفونی کننده:

در این حالت جهت چرخش میز برعکس شده است.

به این صورت که میوه ها از قسمت زیرین دستگاه عبور کرده و به داخل وان آب گرم که محلول ضدعفونی کننده در آن قرار می گیرد گذر میکند.

با توجه به قابل تنظیم بودن دمای محلول و زمان عبور میوه در سیستم می توان بهترین کیفیت را لحاظ کرد.

یکی از امتیازات مهم این دستگاه یکنواختی دما در کل مسیراست.

زیرا این یکنواختی دما توسط سیستم حسگر الکترونیک کنترل می شود و حتی با تغییرات ناگهانی محیط ثابت می ماند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *