انواع دستگاه خشک کن سبزیجات

دستگاه خشک کن سبزیجات

انواع دستگاه خشک کن سبزیجات و میوه جات

دستگاه خشک کن سبزی جات و میوه انواع و اقسام مختلفی دارد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

آیا تاکنون به میوه جات خشک در بازار خشکبار فروشی و یا آجیل فروش ها و قنادی ها برخورد کرده اید؟

آیا از سبزی جات برگی خشک در غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده کرده اید؟

آیا استفاده از پیاز خشک را امتحان کرده اید؟

آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که این محصولات چگونه و با چه روش هایی تولید می شوند؟

آیا تابحال از خود پرسیده اید که میوه های خشک و یا سبزی جات خشک چرا قیمت بالایی دارند؟

در این مقاله قصد داریم ضمن پاسخ دادن به سوالات بالا در مورد میوه و سبزی جات خشک به معرفی دستگاه ها و خطوط تولید آنها بپردازیم.

خشک کردن و نگهداری میوه ها و سبزی جات مختلف و استفاده از آن در فصول متفاوت از دیرباز متداول بوده است.

در قدیم مادران برای افزایش ماندگاری این محصولات از روش خشک کردن استفاده می کردند.

امروزه به دلیل توسعه شهرنشینی و همچنین امکان استفاده از انواع میوه ها در فصول مختلف دوباره استفاده از میوه های خشک و سبزی جات رونق گرفته است.

همچنین  فروش بالایی در این بخش از مواد غذایی را شاهدیم.

بازار فروش رو به رشد داخلی و بازار فروش صادرات به سراسر جهان قسمت هایی از بازار هستند که می توان روی آنها حساب کرد.

 

انواع دستگاه خشک کن سبزیجات و میوه جات

دستگاه های خشک کن از لحاظ تکنیکی و تکنولوژیکی به چند دسته تقسیم می شوند که هر کدام کارایی و ویژگی خاص خود را داشته و مناسب انجام کاری مشخص است.

در نظر بگیرید که کیفیت و کمیت محصول ورودی و خروجی نیز یکی دیگر از عواملی هست که در دستگاه های مختلف خشک کن میوه و سبزی مهم است.

گاها برای برآورده کردن و تهیه سفارشی خاص دستگاه مشخصی را خریداری می کنید.

سپس  بعد از سفارش و خرید و نصب و راه اندازی و تست و شروع کار به این نتیجه می رسید که این تیپ و مدل از دستگاه های خشک کن امکان تولید سفارشی را که گرفته اید را ندارد،

لذا در انتخاب انواع خشک کن دقت داشته باشید و از مشاوره با مشاوران مجرب و دلسوز نگذرید.

در ادامه این مقاله به انواع دستگاه های خشک کن میوه و سبزی اشاره کوتاهی خواهیم کرد و از ویژگی های تک تک آنها خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

انواع دستگاه خشک کن سبزیجات براساس نوع:

  • دستگاه خشک کن خانگی
  • دستگاه خشک کن نیمه صنعتی
  • دستگاه خشک کن صنعتی

 

خشک کن های سبزیجات و مبوه به روش انجماد

خشک کن های freeze dryer یا خشک کن های به روش انجماد یا خشک کن های تصعیدی از جمله خشک کن هایی هستند که کیفیت بسیار بالایی در محصولات نهایی دارند.

همچنین میوه و سبزی جات خشک بی نظیری را تولید می کنند.

 

خشک کن های صنعتی مایکرو

در این نوع خشک کن ها از امواج مایکرو برای گرم کردن و خروج آب و رطوبت از داخل میوه و سبزی جات استفاده می شود.

در این روش سرعت کار بسیار بالا بوده و در مدت زمان کمی میتوان تناژ بالایی را به دستگاه داده و خروجی گرفت.

 

خشک کن های خورشیدی میوه و سبزی

یکی از انواع جدید و آینده دار دستگاه های خشک کن سبزیجات، خشک کن های خورشیدی برای میوه و سبزی جات می باشد که روز به روز رو به توسعه و گسترش می باشد.

در این خشک کن ها که معمولا به دو روش کار می کنند از نور خورشید برای تامین گرمای مورد نیاز خروج رطوبت از میوه استفاده می شود.

روش مستقیم

به این شکل است که محصولات قابل خشک شدن در محفظه ای که بالای آن شیشه ای می باشد قرار می گیرد .

سپس نور مستقیم آفتاب به آن می تابد و محفظه گرم شده و باعث خروج رطوبت از محصول می شود و محصول به مرور زمان خشک می شود.

 روش غیر مستقیم

در این روش دستگاه خشک کن سبزیجات به شکلی طراحی می شود که محفظه جذب گرما از نور خورشید جدای از محفظه خشک کن می باشد

گرما توسط قسمت جذب کننده باعث داغ شدن هوای محفظه شده و باعث حرکت هوای داغ به سمت بالا می شود.

هوای داغ در انتهای محفظه آفتابگیر وارد محفظه خشک کن میشود.

سپس در مسیر حرکت به سمت بالا از لابلای میوه و سبزی عبور کرده و آنها را خشک می کند و در نهایت از بالاترین قسمت خشک کن خارج میشود.

خشک کن های خورشیدی از انواع خشک کن های میوه و سبزی هستند که می توان از آنها در مناطق مختلف برای تولید انواع محصولات استفاده کرد

و با کمترین هزینه محصولات بسیار خوبی را تولید کرد.

 

خشک کن های میوه صنعتی به روش هوای داغ

یکی از پرکاربرد ترین ها و بهترین روش های تولید میوه و سبزی جات خشک استفاده از دستگاه هایی است که با روش هوای داغ کار می کنند.

این دستگاه ها ارزان قیمت ترین نوع خشک کن از بین خشک کن های مذکور است که برای تولید انواع میوه و سبزیجات برگی و غیربرگی خشک استفاده می شود.

در خشک کن های میوه هوای داغ یک منبع تولید گرما وجود دارد که با تولید گرمای کنترل شده عامل اصلی خروج رطوبت از میوه و سبزی را فراهم می کند.

سیستم سیرکولاسیون و گردش هوای دستگاه پیچیده ترین قسمت این دستگاه ها است

با وجود تولید گرما در یک نقطه از دستگاه باید این گرما را بصورت کاملا یکدست و یکنواخت بصورت طولی و عرضی و عمودی منتقل کرده و سپس دوباره به قسمت کوره بازگرداند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *